Manekunda

Info

Manekunda natuurcamping is een initiatief zonder winstoogmerk. Inkomsten komen ten goede aan de werkgelegenheid en ontwikkeling van Niafrang. Een aantal bewoners van Niafrang en omliggende dorpjes bieden wij werk en leren ze vaardigheden zoals metselen, timmeren, metaalbewerking, fietsreparatie en werken in toerisme en horeca. Tevens ondersteunen we ambachtslieden met gereedschap en helpen we het dorpje Niafrang met een aantal voorzieningen. 

foto-6
Het logeerhuis wordt gebouwd door metselaars uit het dorp

 

img_1713-1024x768
De dorpskleermaker hebben we ondersteund met een goede trapnaaimachine

 

Schoon water

Bij de start van de bouw van Manekunda in 2007 was er geen goed drinkwater in het dorp aanwezig. De twee open waterputten die er waren hadden vervuild drinkwater (zout water of roestvorming). Samen met de dorpsbewoners hebben we een nieuwe drinkwaterput gebouwd. Wij hebben het bouwmateriaal gesponsord en de bewoners van Niafrang hebben de put gebouwd. Momenteel wordt er nog dagelijks gebruik gemaakt van deze put en biedt deze nog steeds drinkbaar water.

De puttenbouwers aan het werk

 

De nieuwe dorpsput

De Fairwater Blue Pomp

Omdat een open put in de toekomst kan droogvallen of vervuild kan raken, hebben we in het dorp met financiële hulp van een sponsor, gezorgd voor een zgn. ‘borehole’ met een FairWater Blue Pomp, zodat schoon grondwater opgepompt kan worden. www.fairwater.org 

senegal-6-3-2014-017
De borehole

 

De Fairwater Bluepomp

 

 

Niafrang, Senegal